PKN
Protestantse gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen
 
In het kort In het kort
Voorlopig is de dienst van zondag 23 januari waarin voorgaat Mw. Ria Keijzer-Meeuwse uit Voorburg nog een digitale dienst, maar wellicht verandert dat nog .
Houd daarom de website in de gaten !!


 
 
Gebed om woorden

Wij bidden U om taal die ons bij elkaar brengt.
Niet tot een wij dat er altijd al was  
maar een gemeente vol van verschillen.

Wij bidden U om woorden van goede moed,
geen vroom gebral dat de leegte vult, 
de angst overschreeuwt, het verlies kleineert,
maar stille, kleine woorden 
voor hoop, liefde, goedheid. 

Wij bidden U om woorden 
die heel maken wat gebroken is
tussen geliefden, in gezinnen, onder vrienden.

God, wij bidden U om taal, 
om woorden die ons leren 
te geloven wie U bent. 

 


------------------------------------------------------------------------------------------------


De Pg-Hhk.

De Protestantse Gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen telt ongeveer 300 leden, verdeeld over een kleine 150 huishoudens. Er is sprake van een redelijk gelijke verdeling van de leden naar leeftijd al is de leeftijdsgroep van 56 jaar en ouder relatief sterk vertegenwoordigd.

Er zijn wekelijks diensten op zondag om 10.00 uur.

In ’s Heer Hendrikskinderen zelf is er altijd maar één kerk geweest. Deze staat midden in het dorp en geeft met haar karakteristieke toren een eigen gezicht aan het dorp. Geloofsgenoten van andere gezindten gaan in de meeste gevallen naar Goes.

Van het middeleeuwse kerkgebouw staat er alleen nog de toren uit de 15e eeuw. Het huidige schip dateert uit de 19e eeuw, de aangebouwde consistorieruimte is van eind 20e eeuw.

De middeleeuwse parochie werd in 1580 een hervormde (men zei toen: gereformeerde) gemeente. Vanuit de Samen op Weg-gedachte sloten de dorpsbewoners die lid waren van de Gereformeerde Kerk te Goes zich in 2001 aan bij de Hervormden. De zo ontstane Samen op Weg-gemeente mag zich sinds 29 februari 2008 noemen: de Protestantse gemeente te 's Heer Hendrikskinderen.

Op een aantal terreinen (kerkblad, jeugdwerk, kringenwerk) wordt samengewerkt met de Protestantse gemeenten in Goes en Kloetinge.
terug
 
 
Nieuw
meer
 
Agenda
 

 
 
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.