In het kort In het kort

Gebed: Instrument van uw vrede

God,
Maak mij een instrument van uw vrede.

Een triangel, voorzichtig, klein,
maar steeds weer doorgaand.

Of een viool, heftig en boos als het nodig is,
dan weer meeslepend.

Een fluit, wat lichtheid brengend,
om op te tillen.

Of een trom, welke trom ook,
krachtig en grondig.

Een tuba of een cello die de diepte zoekt,
inhoud geeft.

Of een piano
voor de verbinding.

God,
Maak ons een orkest van uw vrede.

Ieder een eigen instrument,
ieder de ruimte.
Samen zoekend naar de muziek.

Dat het zo zal zijn.

- ds. Harmke Heuver

-----------------------------------------------------------------------------------
De Pg-Hhk.
De Protestantse Gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen telt ongeveer 300 leden, verdeeld over een kleine 150 huishoudens. Er is sprake van een redelijk gelijke verdeling van de leden naar leeftijd al is de leeftijdsgroep van 56 jaar en ouder relatief sterk vertegenwoordigd.

Er zijn wekelijks diensten op zondag om 10.00 uur.

In ’s Heer Hendrikskinderen zelf is er altijd maar één kerk geweest. Deze staat midden in het dorp en geeft met haar karakteristieke toren een eigen gezicht aan het dorp. Geloofsgenoten van andere gezindten gaan in de meeste gevallen naar Goes.

Van het middeleeuwse kerkgebouw staat er alleen nog de toren uit de 15e eeuw. Het huidige schip dateert uit de 19e eeuw, de aangebouwde consistorieruimte is van eind 20e eeuw.

De middeleeuwse parochie werd in 1580 een hervormde (men zei toen: gereformeerde) gemeente. Vanuit de Samen op Weg-gedachte sloten de dorpsbewoners die lid waren van de Gereformeerde Kerk te Goes zich in 2001 aan bij de Hervormden. De zo ontstane Samen op Weg-gemeente mag zich sinds 29 februari 2008 noemen: de Protestantse gemeente te 's Heer Hendrikskinderen.

Op een aantal terreinen (kerkblad, jeugdwerk, kringenwerk) wordt samengewerkt met de Protestantse gemeenten in Goes en Kloetinge.