Protestantse Gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen

Activiteiten Activiteiten

Buitenom de wekelijkse kerkdiensten op zondagmorgen 10.00 uur organiseert onze gemeente ook vele andere activiteiten die niet alleen toegankelijk zijn voor de kerkleden. Bij deze activiteiten gaat het vaak om ont-moeten....: elkaar ontmoeten, maar ook even niks moeten!

's-Heer Hendrikskinderen gaat aan tafel!
De Diaconie organiseert in samenwerking met het Heer Hendrikhuis en de Vereniging Dorpsbelangen weer " ’s-Heer Hendrikskinderen gaat aan tafel ".
Voor wie:   Alle dorpsbewoners
Waar:         Het Heer Hendrikhuis
Tijd:           18.00 uur - 19.30 uur
                   (inloop en betalen vanaf 17.30 uur)
Kosten:      € 8,50, kinderen: € 5,--

Geplande data in 2017 en 2018 op de volgende woensdagen:
4 oktober, 1 november, 20 december, 7 februari, 21 maart en 9 mei.

Er kan beperkt rekening gehouden worden met diëten.
Voor eventuele vragen is mw. Erna Braam telefonisch bereikbaar (0623116000).

Om verzekerd te zijn van een plaatsje aan tafel, kunt u zich (tot uiterlijk de vrijdag voor de geplande datum) opgeven bij mw. Erna Braam, tel. 0623116000.

I.v.m. het doen van inkopen en voorbereidingen rekenen we op uw deelname als u zich hebt opgegeven!

FILMAVONDEN
De kerk als bioscoopzaal: 2 x per jaar organiseert de diaconie van ’s-Heer Hendrikskinderen een filmavond met mooie, bijzondere films die uitnodigen om er nog eens over na te denken of na te praten. Deze avonden zijn voor iedereen vrij toegankelijk en gratis.

De diaconie van de Protestantse Gemeente ’s-Heer Hendrikskinderen nodigt u uit voor de filmavond.
Me before you
Woensdag 22 november 2017
Aanvang
19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar
Protestantse kerk (plein 1) ’s-Heer
Hendrikskinderen
Toegang
Gratis, maar bij de uitgang staat een mandje voor een eventuele vrijwillige bijdrage ter bestrijding van  de onkosten

Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden.
Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.
Iedereen is van harte welkom

KLIEDERKERK 's-Heer Hendrikskinderen en Kloetinge
De Kliederkerk is bijeenkomst voor álle leeftijden en in het bijzonder voor kinderen (0-10 jr) én hun (groot)ouders. Een gezellige en creatieve ontmoeting voor mensen met en zonder kerkelijke achtergrond rondom een boeiend bijbels verhaal met soms een actueel onderwerp. De Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen, om elkaar beter te leren kennen en samen te ontdekken hoe we de wereld nog mooier kunnen maken en een licht voor andere mensen kunnen zijn. We gaan knutselen met leuke materialen aan de hand van een inspirerend bijbelverhaal en dat alles biedt ruimte voor gesprek, creativiteit en gezelligheid.

De Kliederkerk is een landelijk opkomende manier van vieren en wordt hier georganiseerd door de kerkelijke gemeenten van Kloetinge en ’s-Heer Hendrikskinderen.

GESPREKSGROEPEN
Er zijn meerdere gespreksgroepen en die zijn open voor alle belangstellenden: U bent dus van harte welkom!

Bijbelkring
Elke 2e woensdag van de maand wordt er om 14.00 uur in de consistorie een stuk bijbeltekst besproken en dat geeft aanleiding tot een gesprek: Wat staat er nou eigenlijk?

Open Deurkring
Elke laatste donderdag van de maand is het om 19.30 uur in de consistorie Open Deurkring. Het maandblad Open Deur is een tijdschrift voor een breed publiek en behandelt thema’s die uitnodigen om erover met elkaar in gesprek te gaan.

18+Groep
Elke 3e zondag van de maand is er om 20.00 uur in de consistorie een gespreksgroep met jongeren. Wat leeft er onder jongeren en wat is de relatie met het geloof en de kerk? Ben jij een jongere en wil je wel eens weten of dit iets voor jou is? Kom dan ook… we vinden het gezellig als je er bij bent!

ACTIES
De diaconie organiseert soms ook goede doelen acties. Zo hebben ze nog maar kortgeleden meegedaan met Serious Request.
Een groepje enthousiaste kinderen heeft tijdens deze actie €186,70 opgehaald! Het was een leuke en gezellig middag en zeker voor herhaling vatbaar!

THEMA-AVONDEN
Ds. Max Staudt wil komend jaar voor iedereen die belangstelling heeft een aantal avonden organiseren rondom een thema. Dit zijn avonden die voor iedereen vrij toegankelijk zijn en waarvoor u van harte bent uitgenodigd!
De avonden starten om 19.30 uur in de consistorie van de kerk. Wilt u meer informatie hierover stuur dan een mailtje naar:

Verslag Ghanareis Daphne Suurmond en Dominique de Marco
Klik hier voor het artikel

Restauratie kerktoren en onderhoud kerkgebouw

Klik hier voor meer informatie

Woensdag 22 november, 19.30 uur:
Filmavond: Me before you

Klik hier voor meer informatie

Woensdag 29 november, 19.30 uur:
Gemeenteavond.

Zondag 10 december:
Jeugdkerk

Woensdag 20 december, 18.00 uur - 19.30 uur:
's-Heer Hendrikskinderen gaat aan tafel.

Klik hier voor meer informatie.