In het kort In het kort
Gebed: Kracht in genade

Trouwe God,
wat moet ik met een wereld die ik niet zie,
met een kracht die niet aanwijsbaar is,
met U als onzichtbare God?

En wat moet ik met mezelf
als ik anderen in de weg sta en zij mij,
als we elkaar niet horen en zien?

Liefdevolle God, reik mij aan
wat mij uit mijn ik-gerichtheid tilt,
dat ik ook de wereld van de ander kan zien.

Eeuwige God,
geef me het inzicht en de kracht om stappen terug te doen,
om ruimte te geven aan de ander.

Nabije God, laat me oefenen om U ruimte te geven,
want U komt tot mij. Steeds weer.
Verrassend en confronterend.

Door Uw genade houd ik me staande
in deze soms zo onbarmhartige wereld.
Waarin U dan toch opeens zo verrassend
nieuwe perspectieven opent.

Open dan mijn hart.
Breng Uw wereld nabij in en door mij.
Geef me steeds weer de kracht
om anders te leven, om Uw genade te leven,

Uw wereld in onze wereld.
Door U in mij.

- Ds. Joachim Stegink

De Pg-Hhk.

De Protestantse Gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen telt ongeveer 300 leden, verdeeld over een kleine 150 huishoudens. Er is sprake van een redelijk gelijke verdeling van de leden naar leeftijd al is de leeftijdsgroep van 56 jaar en ouder relatief sterk vertegenwoordigd.

Er zijn wekelijks diensten op zondag om 10.00 uur.

In ’s Heer Hendrikskinderen zelf is er altijd maar één kerk geweest. Deze staat midden in het dorp en geeft met haar karakteristieke toren een eigen gezicht aan het dorp. Geloofsgenoten van andere gezindten gaan in de meeste gevallen naar Goes.

Van het middeleeuwse kerkgebouw staat er alleen nog de toren uit de 15e eeuw. Het huidige schip dateert uit de 19e eeuw, de aangebouwde consistorieruimte is van eind 20e eeuw.

De middeleeuwse parochie werd in 1580 een hervormde (men zei toen: gereformeerde) gemeente. Vanuit de Samen op Weg-gedachte sloten de dorpsbewoners die lid waren van de Gereformeerde Kerk te Goes zich in 2001 aan bij de Hervormden. De zo ontstane Samen op Weg-gemeente mag zich sinds 29 februari 2008 noemen: de Protestantse gemeente te 's Heer Hendrikskinderen.

Op een aantal terreinen (kerkblad, jeugdwerk, kringenwerk) wordt samengewerkt met de Protestantse gemeenten in Goes en Kloetinge.

Gemeenteavond woensdag 16 maart 19.30 uur