In het kort In het kort

Zondag 4 december, 2de advent:

Het thema van de bloemschikkingen: “Plaats voor iedereen”, is gekozen vanuit het jaarthema ”Aan tafel”.
God komt iedereen nabij – niemand wordt uitgezonderd – en iedereen mag zich genodigd weten in die nabijheid.

De bloemschikking bestaat uit een tafel met op de vier hoeken stokken, zij zijn de dragers van de tafel die verwijzen naar de vier vrouwen in de teksten.
Elke zondag zal er een vrouw plaats nemen aan een van de hoeken.

De tekst is Ruth 4 : 15.
“Je schoondochter, die je meer liefheeft dan duizend zonen, heeft hem gebaard”.

Vanuit haar geloof gaat Ruth – tegen de wens van haar schoonmoeder – toch met haar mee. Dat geeft haar leven een nieuwe wending.
Haar liefde is meer waard dan duizend zonen.
Zo geeft God haar een plaats als een voormoeder van Jezus.

In de schikking zien we de korenaren als symbool voor Bethlehem – het broodhuis. Het vult de tweede tafelhoek.

“Reis naar het onbekende, pijn om het vertrouwde, Genadebrood aan Boaz’ tafel”.