In het kort In het kort
Gebed: Vooruitkijken

God,
Na bijna anderhalf jaar bakens verzetten,
steeds weer denken: wanneer kan het weer?
Steeds weer aanpassen, want het kon niet,
steeds weer de teleurstelling,
en langzaam eraan wennen.

God,
nu gaan we weer wat open,
de wereld wordt iets groter.
We zien meer mensen,
we raken aan, hier en daar, voorzichtig.
Maar er is ook die gewenning
en die angst.
Hoe lang zal dit duren? Wanneer weer een golf?
Er komen vast weer beperkingen…

God,
na zoveel keer het deksel op de neus,
na anderhalf jaar zo’n gesloten leven,
blijkt het moeilijk om weer open te gaan,
om vol vertrouwen vooruit te kijken.

Help ons,
met de tijd nemen,
met voorzichtigheid,
met vertrouwen,
met een open vizier,
dat we weer dúrven,
met Uw zegen.

- Ds. Harmke Heuver

---------------------------------------------------------------------------------

Vanaf 27 juni j.l. zijn de richtlijnen voor de kerkdiensten weer aangepast.
In de komende diensten wordt u daarover ingelicht.

De Pg-Hhk.

De Protestantse Gemeente te 's-Heer Hendrikskinderen telt ongeveer 400 leden, verdeeld over een kleine 200 huishoudens. Er is sprake van een redelijk gelijke verdeling van de leden naar leeftijd al is de leeftijdsgroep van 56 jaar en ouder relatief sterk vertegenwoordigd.

Er zijn wekelijks diensten op zondag om 10.00 uur.

In ’s Heer Hendrikskinderen zelf is er altijd maar één kerk geweest. Deze staat midden in het dorp en geeft met haar karakteristieke toren een eigen gezicht aan het dorp. Geloofsgenoten van andere gezindten gaan in de meeste gevallen naar Goes.

Van het middeleeuwse kerkgebouw staat er alleen nog de toren uit de 15e eeuw. Het huidige schip dateert uit de 19e eeuw, de aangebouwde consistorieruimte is van eind 20e eeuw.

De middeleeuwse parochie werd in 1580 een hervormde (men zei toen: gereformeerde) gemeente. Vanuit de Samen op Weg-gedachte sloten de dorpsbewoners die lid waren van de Gereformeerde Kerk te Goes zich in 2001 aan bij de Hervormden. De zo ontstane Samen op Weg-gemeente mag zich sinds 29 februari 2008 noemen: de Protestantse Gemeente te 's Heer Hendrikskinderen.

Op een aantal terreinen (kerkblad, jeugdwerk, kringenwerk) wordt samengewerkt met de protestantse gemeenten in Goes en Kloetinge. Door deelname aan de Raad van Kerken te Goes e.o. wordt contact onderhouden met andere kerkgenootschappen in de buurt.

De opname van de dienst op Stille zaterdag 3 april 2021.
klik hierna op  Binnenbrengen van de Paaskaars, Zaterdag 3 april 2021 - YouTube